38a Convocatòria Premi BBVA Sant Joan

0
  • Un dels guardons més ben dotats de les lletres catalanes: 35.000 euros.
  • Els originals es poden entregar fins el 16 de febrer de 2018 i està obert a totes les modalitats de prosa literària, en català.

Atenció escriptors i escriptores que ja s’ha convocat la 38a edició del Premi BBVA Sant Joan. Un premi creat l’any 1981 per l’Obra Social de Caixa Sabadell, que té com a objectiu el foment de l’escriptura i la lectura en català.

El guardó és un dels pocs de la seva categoria i dotació que admet obres de les diferents modalitats de prosa literària (novel·la, narració, relat de viatges, memòries, biografia, diari, etc.), inèdites i escrites en llengua catalana, independentment de quina sigui la nacionalitat o residència de l’autor.

35.000 euros de dotació. Carme Riera s’incorpora al jurat

En la convocatòria d’enguany, l’import del premi es manté en 35.000 euros, lliures d’impostos i a banda dels drets d’autor de l’edició comercial a càrrec d’Edicions
62. Aquest fet fa que el Premi BBVA Sant Joan es trobi entre els més ben dotats de
les lletres catalanes.

El veredicte del jurat es farà públic el mes de juny de 2018. Es tracta d’un jurat independent format per persones de reconeguda solvència en el món de les lletres, sense cap supeditació editorial, que actuarà valorant la qualitat literària i la varietat de
registres. Aquest any, amb la incorporació de forma permanent de l’escriptora i catedràtica Carme Riera, estarà constituït per: Jordi Coca, Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli, Carme Riera i Rafael Vallbona (en qualitat de guanyador de la darrera edició). Actua com a secretari, sense vot, Joan Carles Sunyer, director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

El guanyador o guanyadora del premi es coneixerà en un ja tradicional acte que se
celebrarà a mitjans de juny del 2018 al Saló Modernista de la Fundació Antiga Caixa
Sabadell 1859. En l’anterior edició Rafael Vallbona es va endur el preuat guardó amb la novel·la La casa de la frontera.

Núria Cobos, estudiant d’ESDI, és la creadora de la imatge gràfica del premi

Alumnes de l’Escola Superior de Disseny ESDI han col·laborat en la creació de la imatge gràfica del premi d’enguany. D’entre les propostes presentades s’ha escollit la creada per Núria Cobos Pascual, estudiant del Grau de Disseny Gràfic. La Núria Cobos té 20 anys i és de Sabadell. De la seva proposta destaca clarament la referència a la llengua
catalana, incorporant els caràcters de l’abecedari que li són propis, a mode de tribut.

Convoca el premi la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX.

Bases completes a: www.fcaixescatalanes.cat
Presentació d’originals: fins al 16 de febrer de 2018 a la seu de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, carrer de Gràcia, 17. 08201 Sabadell. Lliurament presencial o a través de missatgeria, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. O a través de qualsevol oficina de BBVA CX. És necessari emplenar el formulari de participació al web.
Més informació: fundacio@fcaixescatalanes.cat o telèfon 93 734 67 36

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom