El Cinema Imperial de Sabadell acollirà l’estrena de Canigó 1883. La llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer a partir del 9 de febrer amb dues projeccions diàries confirmades fins al dimarts 13. 

Dirigida per Albert Naudín. Es tracta de la segona part del díptic iniciat per Maleïda 1882, al voltant de les excursions del poeta pel Pirineu durant els estius del 1882 i 1883, i que són l’origen i la inspiració del seu gran poema èpic Canigó

A diferència del llargmetratge precedent, a Canigó 1883 s’explica la història des de la ficció. L’actor Lluís Soler, gran coneixedor de la vida de Verdaguer, torna a interpretar-lo. El repartiment es completa amb Santi Pocino, que dona vida al Verdaguer més jove, Sílvia Bel, que interpreta la fada Flordeneu, i Xavier Boada, en el paper de Jaume Collell, l’amic íntim de Verdaguer.


SINOPSI. Any 1883. Verdaguer, als 38 anys, i acompanyat d’un guia, puja al pic de Balaig, el cim més alt de la muntanya de Canigó. Des de les altures, la inspiració porta el poeta a la gènesi del Cant Quart del poema Canigó, un viatge pel Pirineu en una carrossa voladora, on Flordeneu, la fada, sedueix el cavaller Gentil. La idea propicia una travessa pels cims més alts del Pirineu, plena de reptes i passatges sorprenents que, anys més tard, ja gran, el poeta rememora tot rellegint la seva obra cabdal, Canigó.

-Publicitat-