Parlem de… Ludwig Van Beethoven

0

Dimecres 20 de setembre
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 127
19.00 h
Gratuït

El crític musical i historiador de l’art Albert Ferrer Flamarich ens parlarà dels concerts La Novena de Beethoven de l’OSV i Sonates de Beethoven, del Cicle de Música de Cambra.

D’una banda la Novena simfonia de Beethoven com emblema cultural europeu, l’ideari sociopolític que conté i la seva dimensió musical com a paradigma que marca el simfonisme del segle XIX. Per altra banda s’endinsarà en la importància de les sonates per a violoncel i piano de Beethoven en el context del canvi de segle i la revalorització del violoncel com a instrument solista en aquells anys.

Ferrer va cursar estudis de solfeig i és llicenciat en Història de l’art a la Universitat de Barcelona, però no ha deixat mai d’ampliar els seus coneixements sobre història de la música, el Classicisme, crítica musical, la gestió i la difusió cultural a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Actualment treballa en la seva tesi sobre els elements musicals fora d’escena en la història de la música.

És autor de nombroses ressenyes i articles en una trentena de mitjans de comunicació. Actualment se’l pot llegir a les publicacions Audio Clásicawww.classics.cat, a El Ciervo, a Foc Nou, a Serra d’Or i al Diari de Sabadell. Ha format part de l’equip de tertulians del programa Notes de clàssica de Catalunya-Música i en la mateixa emissora participa com a tertulià al programa Assaig general on també ofereix una secció setmanal sobre novetats editorials i discogràfiques. Quelcom que també el vincula als programes Parlem d’òpera i L’espia de Mahler de Ràdio-Sabadell.

La seva dedicació és el simfonisme i la música de cambra sobre els quals ha escrit programes per a festivals (Associació Concertante, Festival Internacional Concerts de Mitjanit de Sitges, Joventuts Musicals de Sabadell), discogràfiques (Columna Música i Naxos), per a orquestres (OBC, JONC) i col·leccions divulgatives (Músics catalans del segle XX de La Vanguardia).

-Publicitat-