La nuit américaine (1973) de François Truffaut

0

Dijous 5 d’octubre 2017
Cineclub Sabadell i Alliance Française
Cinemes Imperial
20.00 h i 22.30 h
Preu: 6 € / Amb descompte: 5€ / 16 a 30 anys: 3 €

Sinopsi: Una pel·lícula comença a rodar-se i van arribant els actors, les actrius i els membres de l’equip tècnic, però aviat el rodatge comença a tenir diferents problemes que afecten tant als membres de l’equip com al desenvolupament de la pel·lícula.

“Truffaut descriu el seu món utilitzant una perspectiva que li permet contemplar-se a ell mateix i posar en imatges les seves reflexions sobre l’entorn cinematogràfic.

Un autèntic joc de miralls que va representar un gran èxit internacional per al director, i que va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. “La nuit américaine quedarà com la més aconseguida de les obres del gènere, del cinema dins el cinema. Les bones pel·lícules de Truffaut són, a més, les que inclouen el millor i el més secret d’ell mateix. El cineasta dispensa una espècie d’encanteri als mitjans més humils, sense gens d’artifici en l’emoció. Miracle de l’art pur” (Louis Chauvet)”. (font: Filmoteca de Catalunya).

Direcció: François Truffaut
Interprèts: Jacqueline Bisset, Jean-Pierre Léaud, Jean-Pierre Aumont, François Truffaut, Valentina Cortese, Dani, Alexandra Stewart, Nathalie Baye, Jean Champion, Maurice Seveno
Producció: França-Itàlia
Any: 1973
Idioma original: francès
Durada: 115′

-Publicitat-