La teoria dels 21 dies

1
Felix Burton CC 2.0

Ens costa molt ser constants i mantenir una vida disciplinada que ens permeti acomplir els nostres objectius. Sovint anem posposant aquelles decisions que ens costen o abandonem propòsits que ens havíem marcat. La bona noticia és que els hàbits, siguin bons o dolents, es poden canviar.

El reconegut cirurgià plàstic de la Universitat de Columbia Maxwell Maltz (1889-1975) va descobrir que els seus pacients seguien un mateix patró: després d’una operació on es modificava algun tret físic, per exemple el nas, tardaven 21 dies acostumar-se al seu nou aspecte. Això també passava amb persones amb el síndrome del membre fantasma, després d’haver patit una amputació. La conclusió a la qual va arribar Maltz després d’observar diversos fenòmens, és que es necessiten un mínim de 21 dies perquè una imatge mental desaparegui i en qualli una de nova. Segons ell, actuem i sentim d’acord amb la imatge que ens hem format de la realitat i no d’acord amb la realitat mateixa. Segons l’autor del llibre Psico-Cibernètica, si volem incorporar un nou hàbit a la nostra vida només cal que el practiquem durant 21 dies seguits de forma inequívoca. Si fallem un sol dia haurem de tornar a començar. Perquè els hàbits són funcions potents que tenen la seva base en el subconscient.

Per al metge i escriptor Deepak Chopra, l’aplicació de la consciència en qualsevol forma, sigui a través de la determinació, la disciplina, les bones intencions o l’atenció, té el poder de crear el canvi.

Bona setmana!!!

-Publicitat-

1 COMENTARI

  1. ….a veure, a veure si m’acostumo al nou format del W&.

    Quan arribi al W&-21 (parlo del nou format), faré la valoració psico-cibernètica corresponent i ,si cal, em disciplino. De moment, trobo un pel banal que un veí de Sabadell s’embutxaqui un premi de Bonoloto, o que una fàbrica tèxtil faci de plató…

    No serà que sento encara el membre fantasma de l’antic Weekand?. La solució ben aviat: al W& vint-i-dos.