Duo Chagall. Concert de clarinet i violoncel

0

Dijous 16 de novembre 2017
Acadèmia de Belles Arts. Passeig Manresa, 20
20.00 h
Preu: 7 € / Estudiants 4,5 €

La Míriam i el Dani comparteixen escenari en diferents formats des de l’any 2011. Des del primer moment en què van coincidir, l’entesa entre ells es va fer evident. L’aflorament d’aquesta connexió té com a resultat la creació del Duo Chagall, que té intenció de donar a conèixer la sonoritat pròpia d’una formació poc habitual com és la de clarinet i violoncel.

El programa que presenten comprèn obres del barroc, classicisme i segle XX. D’aquesta manera, es fan palesos els contrastos i l’evolució del diferent tractament dels instruments i les formes musicals al llarg dels anys.

Viatjarem des de la puresa de J. S. Bach fins el folklore d’H. Villa-lobos i els universos sonors de F. Poulenc, passant per l’elegància de G. F. Fuchs i del L. van Beethoven més jove. A tall d’aclariment, la major part del programa està format per obres originals per a clarinet i fagot, però perfectament interpretables amb clarinet i violoncel. Tant és així, que sobretot en el cas del Classicisme, el fagot i el violoncel molt sovint compartien papers gairebé idèntics en les obres orquestrals, fet que ens dóna una idea de les similituds entre els dos instruments.

-Publicitat-