Per què ens costa tant aprendre l’anglès?

2
angles
Foto: Kheel Center

Tot i que s’espera que la cosa vagi canviant amb el temps, hem d’admetre que el nostre nivell d’anglès, en general, és més aviat fluixet. Podem trobar diferents raons per justificar-ho, com per exemple, que la pronunciació és molt diferent i costa. I que a l’escola, no es posa prou èmfasi en la pronunciació. També és habitual donar molta teoria i poca pràctica. És a dir, molta gramática i poc “speaking”. Alhora, cal dir que no tenim l’anglès interioritzat perquè no el trobem a casa d’una forma natural, ja que les pel·lícules, els dibuixos animats o les sèries, estan doblats. Tampoc hi ajuda el fet de que l’aprenentatge d’aquesta llengua es fa més per obligació que per plaer.

Sigui com sigui, el què és cert, és que cal dedicació. Perquè, desenganyem-nos, un idioma, sigui l’anglès o el xinès, no s’apren sol. I per molt que nosaltres ens entestem a voler trobar aquell mètode màgic que ens permeti dominar la llengua en quatre dies, això no passarà mai. Una o dues hores a la setmana no és suficient. Així que, si volem aconseguir un bon nivell d’anglès ens caldrà esforç, constància, perseverança. Estar motivats i tenir interès faran que la cosa sigui molt més fácil. Internet i totes les eines que tenim a disposició ens permetran sentir la llengua a prop sense sortir de casa.

Un idioma el comencem a aprendre en el moment en què el comencem a practicar.

Bona setmana!

-Publicitat-

2 COMENTARIS