Saps què és la sororitat?

1
sororitat

El diccionari Termat defineix “sororitat” com el lligam estret entre dones basat en el compartiment d’experiències, interessos, preocupacions, etc. Però és més que això. Aquest concepte té una vessant més poltica i reivindicativa. La relació de solidaritat i germandat entre dones és motivadora de la creació de xarxes de suport que han d’empènyer canvis socials per aconseguir la igualtat.

Marcela Lagarde, antropòloga i investigadora mexicana, defineix la sororitat com “l’amistat entre dones diferents i parells, còmplices que es proposen treballar, crear i convèncer, que es troben i reconeixen en el feminisme per viure una vida amb un sentit profundament llibertari”.

El concepte parteix del sisterhood i fa referència al fet que com a iguals es poden crear aliances, compartir i canviar la realitat. Un exemple és el col·lectiu On són les dones, creat a principi de juny d’aquest any per “denunciar de manera sistemàtica la discriminació de les opinadores als mitjans de comunicació de Catalunya”. I juntament amb el col·lectiu Dones i Cultura han aconseguit que als premis Butaca d’enguany es fés una crida a la no discriminació de les dones dins les arts escèniques.

Bona setmana!
-Publicitat-

1 COMENTARI