L’estrella més brillant de l’univers és falsa

0
estrella

La immensitat de l’univers no fa por. El què fa por és on pot arribar l’ambició humana. Perquè, desenganyem-nos, la cosa va de límits. El Peter Beck, artífex de la Humanity Star, diu que està dissenyada per encoratjar tothom a mirar amunt i pensar en quin lloc ocupem a l’univers. Com si en l’acte poètic de mirar les estrelles no ho féssim constantment i ens calgués una estrella artifical per il·luminar-nos. El què sí ha aconseguit és una bona campanya de publicitat per a l’empresa espacial encarregada de llançar-la a l’espai i posar astrònoms d’arreu del món en contra.

Aquesta falsa estrella, consistent en una esfera geodèsica de fibra de carboni formada per 65 panells reflectors, estarà orbitant la Terra cada 90 minuts durant 9 mesos i es podrá veure des de qualsevol punt del planeta. Passat aquest temps caurà a l’atmosfera i es desintegrarà completament.

Bona setmana!
-Publicitat-