La condemna: aprovar un curs d’estilisme

2
la condemna
Sentències judicials creatives

Mai és tard per aprendre. I sovint l’aprenentatge passa per posar en pràctica conductes que esdevindran motivadores de canvis. És el cas del que podríem anomenar les “sentències judicials creatives”.  Són sentències que busquen convertir el càstig o la pena en accions efectives que permetin a la persona condemnada aprendre per no reincidir i alhora buscar solucions a problemàtiques particulars.

Condemnat a aprovar un curs d’estilisme

Un exemple curiós és la condemna que el jutge Emilio Catalayud (conegut per les seves resolucions creatives) va imposar a un menor per haver robat 600 euros i un eixugacabells d’una perruqueria de Granada. En comptes d’ordenar l’ingrés del noi a un centre de menors, el va condemnar a aprovar un curs d’estilisme de nou mesos de durada. I per comprovar que realment havia seguit el curs correctament, l’últim examen va consistir en  taller el cabell del propi jutge.

En un altre cas la condemna va consistir a dibuixar un còmic de quinze pàgines on el menor havia d’explicar els motius pels quals havia estat sentenciat.

A un hacker que havia estat processar per un delicte de revelació de secrets després d’haver-se introduït en el sistema informàtic d’una empresa, el va condemnar a impartir 100 hores de classes d’informàtica a un centre escolar.

A un conductor embriac el va condemnar a visitar pesones paraplègiques durant un dia sencer i parlar tant amb ells com amb les seves famílies per explicar després la seva experiència un una redacció.

I si apliquéssim la creativitat a d’altres àmbits on habitualment no es fa?
Pot ser un bon propòsit per a aquest any no?

Feliç 2018!!!
-Publicitat-

2 COMENTARIS

  1. Mmh! …. i taant! el jutge Calatayud podria instal·lar-se al Suprem, a la capital del regne d’Espanya, no?. I així podria afegir “ creativitat” a sentències per delictes de rebel·lió , sedició i malversació de cabals públics…, fent repetir als querellats fins l´execució perfecta i efectiva , la proclamació de repúbliques, lleis de referèndum i trànsitorietat…etc. Fet això, no hi mancarien voluntaris per tallar-li el cabell.