El futur que ens espera

0
el futur que ens espera
Sigurdur Gudmundsson. Event, 1975 . Galeria i8. Reikiavik

La fira d’art Arco inaugura aquesta setmana a Madrid i ho fa amb una cita de Borges: “El futuro no es lo que ha de pasar sino lo que vamos a hacer” que no vol fer referència a allò que vindrà sinó a la nostra capacitat de prendre partit. D’implicar-nos, de revelar-nos, de confrontar-nos. Del què fem i del què no fem, també. O del què permetem.

Parlar de futur sense futurologia, proposa Chus Martínez, una de les comissàries. Amb la idea de  generar un esperit de responsabilitat, sostenibilitat i atenció als efectes de les nostres accions de present.  Es vol abordar tot allò que alimenta l’art i la societat: l’economia, la naturalesa, la tecnología, el gènere, la coexistencia, la privatització, l’educació, la protección de l’esfera cultural, l’autonomia i la forma de les institucions…

Un repte ambiciós que demostra que tenim molta feina per fer i molt per aprendre.

Bona setmana
-Publicitat-