El fenomen dels influencers

0
el fenomen dels influencers
Dulceida / Instagram

Entrem a investigar una mica per la xarxa per descobrir de què va això dels influencers. Gairebé per casualitat (això pensem nosaltres innocentment), entrem al perfil d’instagram de la Luceida. La que té més seguidors de tot Espanya. Exactament 2.212.648. Fa menys de 2 hores que ha penjat un vídeo i ja suma 266.507 reproduccions. També descobrim que la seva mare va deixar la feina per poder dedicar-se a gestionar tot el què la seva filla mou.

I en què consisteix ser influencer? Vindria a ser la versió moderna i digitalizada d’una Preysler, per entrendre’ns. Es tracta d’algú que ha sorgit de canals YouTube, blogs o altres xarxes, que compta amb molts seguidors i que allò que diu o fa té efecte en qui el segueix. Això fa que es converteixin en prescriptors de marques i cobrin diners per fer-ho. Per exemple, es diu que la Luceida pot cobrar uns 4.000 euros per compartir una marca a instragram. Aquesta idea de guanyar diners d’una manera aparentment fàcil i divertida és molt llaminera. Una escola de negocis de Sevilla s’ha afanyat a crear un Màster Tècnic en Social Media Influencer que costa ni més ni menys que 5.500 euros.

Durarà molt temps la bombolla? És una incógnita. El què és cert és que molts d’ells ja s’han quedat pel camí, sobretot els que van començar com a bloggers i no han sabut adaptar-se al mitjà estrella actual: Instagram. I també és cert que hi haurà influencers mentre hi hagi influenciats.

Bona setmana!

-Publicitat-