El sentit de l’humor, una necessitat vital

0
el sentit de l'humor
Foto: Marc_Kjerland_CC_BY-SA 2

Hi ha una dada que és menys anecdótica del què sembla. Un nadó pot riure una mitjana de 300 vegades al dia, mentre que una persona adulta ho fa entre 15 i 100 vegades. Segons aquestes estadístiques, si estàs a la banda dels 100 et pots sentir afortunada.

Està comprovat que l’humor és beneficiós per la nostra salut, no només física, sinó també emocional. Perquè augmenta les defenses del sistema immunològic, allibera endorfines incrementant la sensació de felicitat i ajuda a descarregar tensió muscular.

També és un mecanisme de defensa que ens ajuda en situacions marcades per la tragèdia o l’adversitat, on es convertirà en un recurs singular per combatre l’angoixa i no sucumbir a la desesperació. El neuròleg i psiquiatra vienès Viktor Frankl parlant dels presos dels camps de concentració d’Auschwitz, deia que “l’humor era una arma de l’ànima en la seva lluita per la supervivencia”.

Com diu la física Marta García-Matos “el sentit de l’humor es basa en la capacitat de reconèixer que estem al límit i que el que el nostre cap diu del món xoca o bé amb el nostre cap o bé amb el món”.

Bona setmana!
-Publicitat-