Mirades. Posant el punt de llum a Magem

0
mirades

Del 6 de març al 6 de maig de 2018
Museu d’Art de Sabadell. Doctor Puig, 16
Entrada lliure

Mirades. Posant el punt de llum a Magem

Amb l’única premissa de dissenyar un llum de sobretaula on la font de llum fos LED, els alumnes de 4t de Disseny de Producte de l’Escola Superior de Disseny Esdi de Sabadell dins el marc de l’assignatura Disseny d’Il·luminació impartida pel professor Jordi Llopis, han treballat la creació d’un disseny propi que d’alguna manera tingués un cert lligam amb l’obra i el discurs del dissenyador Josep M. Magem, ja sigui pel conjunt, un detall concret, material o un concepte que els hagi transmès els seus llums.

La mostra “Mirades. Posant el punt de llum a Magem” dona a conèixer els treballs de: Alba Guerrero, Neus Iglesies, Laia Montaño, Judit Moreno i Marc Senar.

Aquesta mostra està lligada a l’exposició Magem Incandescent que va tenir lloc del 31 d’agost del 2017 al 21 de gener del 2018

Sobre Josep Maria Magem

Josep Maria Magem (1941-2017) va desenvolupar tota la seva trajectòria i una extensa producció des de la nostra ciutat. Des de principis dels anys 1960 va treballar com a decorador, que va evolucionar cap a l’interiorisme i el disseny industrial en un context incipient d’aquesta disciplina. En l’àmbit local, és més conegut pel seu establiment de mobiliari i objectes per a la decoració de la llar d’alt disseny que no pas per la seva tasca creativa. En el context català, la seva presència en la configuració de la història del disseny nacional és sorprenentment poc visible, malgrat el seu intens treball, reconegut en força àmbits professionals.

No és un cas únic. Podríem dir que Josep Maria Magem exemplifica la realitat de molts treballadors del disseny del nostre país, que amb el pas de temps s’han anat fent invisibles en aquest relat més general, normalment protagonitzat per uns pocs noms. Josep Maria Magem desenvolupa la seva producció des d’una ciutat industrial i perifèrica, d’una forma individual i en un context on el disseny no tenia presència, molt més proper als focus de producció i de la indústria que no pas dels de difusió.

De fet, la seva obra ens ha acompanyat, sovint anònimament, a tots els ciutadans de Sabadell des del 1960 per mitjà de l’interiorisme i del disseny d’objectes, bàsicament làmpades, d’interiors privats i de molts comerços i entitats públiques. El seu estil no només l’identifica a ell, sinó també a tota una època.

-Publicitat-