Un silenci a crits de Manuel Barbero

0
un silenci a crits

Dijous 15 de març de 2018
La Llar del Llibre. Sant Antoni, 20
19.00h
Entrada lliure

Un silenci a crits. 

Aquest llibre és el relat en primera persona del pare que va destapar el “cas Maristes” i les conseqüències que va tenir treure a la llum aquest escàndol.

Amb la participació de l’autor Manuel Barbero i de Fèlix Colomer, director del documental Shootball, del qual s’en projectarà un fragment.

Sinopsi

Aquell Nadal va ser desolador. Manuel Barbero va llevar-se el 24 de desembre del 2013 amb la notícia que un professor d’Educació Física havia estat abusant sexualment d’un dels seus fills. En Manuel, de petit, també havia estat víctima d’abusos, i sabia perfectament el túnel del terror que hauria de travessar en Toni. El primer impuls va ser fer justícia pel seu compte, però per sort es va fer enrere i va decidir que mouria cel i terra per destapar altres abusos soferts en aquella escola i d’altres, i els trauria a la llum pública. Gràcies a ell, el «cas Maristes» està damunt la taula de gent que volia mirar cap a una altra banda. Aquest és el relat en primera persona d’un home que ha ajudat la justícia a fer justícia, i que ha ajudat a molta gent com ell i el seu fill a aixecar el cap i tirar endavant sense sentir-se culpables d’haver-se creuat amb el dimoni.

«Innocència i despreocupació. La millor etapa de l’ésser humà. La infància com a síntesi de tendresa i d’amor. És una sentència amb peus de fang. Hauria de ser d’acer. Que els ho preguntin a tots aquells que es limiten a sobreviure-hi, a la infància. Pregunteu-m’ho.»

-Publicitat-