Contemplar per primera vegada un paisatge

0
contemplar

El fotògraf Juan Millàs, que acaba de ser guardonat amb el premi de fotografia de la Fundació Enaire, volia fer un projecte documental seguint la línia de Robert Walser. És a dir, passejar perdent-se amb la càmera dins d’un bosc. Aquella idea inicial va esdevenir un treball sobre paisatge i fotografia entesos ambdós com “al·lucinacions provocades pel creuament, a una velocitat infinita, entre el món i el pensament” (Jean-Marc Besse).

I per traslladar-se d’un univers a l’altre Millàs va escollir el menhir.  L’arquitecte Francesco Careri, descriu el monòlit prehistòric com “un objecte que conté en ell mateix l’arquitectura, l’escultura i el paisatge”. El menhir és ordre, composició, representació. Al girar la pedra, l’ésser humà la transforma en una altra cosa: estranyesa, somni, relat.

Millàs es va endinsar en els boscos de la Bretanya francesa perseguint la visió utòpica dels que van contemplar per primera vegada un paisatge a la naturalesa.

Bona setmana!

 

-Publicitat-