La Flama del Canigó arriba a Sabadell

0
la flama del canigó arriba a sabadell

Dissabte 23 de juny de 2018
Plaça Doctor Robert
Gratuït

La Flama del Canigó arriba a Sabadell
Programa

18.00 h – Plaça del Dr. Robert

Berenar popular amb coca cortesia del Forn Martí Portell de la Creu Alta
Xaranga i malabars

19.15 h – Inici de la cercavila amb la Flama del Canigó des de la ronda de Pau Vila fins la plaça del Dr. Robert, amb la Joventut Atlètica de Sabadell, i representants d’Òmnium Sabadell i de la Unió Excursionista de Sabadell

19.30 h – Arribada de la Flama del Canigó a la pl. del Dr. Robert
19.40 h – Lectura del Missatge de la Flama del Canigó, enguany un text de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural
19.45 h – Parlament de l’alcade de Sabadell
19.55 h – Recollida de la Flama per part de les entitats que així ho hagin demanat.
20.00 h – Acabament de l’acte

L’acte serà conduït per Jordi Saura.

Organització: Ajuntament de Sabadell – Federació Sabadell Cultura – Joventut Atlètica de Sabadell – Òmnium Cultural de Sabadell – Unió Excursionista de Sabadell

El foc que il·lumina els Països Catalans la nit de Sant Joan

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

-Publicitat-