Publica la BBC que entre el 2011 i el 2017 van morir 259 persones mentre es feien un selfie en situacions extremes.

Certament, l’ànsia d’aconseguir una foto única porta a certa part de la població, a posar-se en situacions d’alt risc. ”Allà dalt sents que estàs entre la vida i la mort” diu l’Alexander Chernikov. “Quin sentit té tenir por? No hi a forma d’escapar. La mort ens arribarà a tots”, continua.

Veient que la cosa va en augment, els experts recomanen crear “zones prohibides per a selfies” a llocs perillosos per tal de reduir el número de morts.

Però també es prohibeixen per d’altres raons. Els Museus prohibeixen els pals selfie per motius de seguretat. No només perillen les obres d’art sinó també el mateix edifici. El Coliseu de Roma va ser el primer en prohibir l’entrada dels pals selfie després de que dues turistes fossin detingudes per gravar les seves inicials a la paret de l’edifici per fer-se una fotografia.

El festival Coachella a California té una raons diferents. Diuen que no admeten ni als “pals” ni als narcisistes. Al Festival de Cannes passa una cosa similar. El seu delegat general va demanar fa tres anys a les “estrelles de cinema” i altres persones que desfilaven per la famosa alfombra vermella que no se suméssin a “l’extremadament ridícula i grotesca” costum de fer-se selfies. Aquest any no només ho han demanat sinó que directament ho han prohibit.

Tot plegat té un punt còmic però la veritat és que, quan agafem el mòbil per fer-nos una fotografia, sembla que la resta del món desapareix.

Bona setmana!
-Publicitat-