Tot va començar amb una idea. La il·lustradora Ana Penyas (València 1987) volia explicar un dia en la vida de la seva àvia Maruja. Però la cosa es va complicar i va derivar en tota una novel·la gràfica que acaba de guanyar el Premi Nacional de Còmic dotat amb 20.000 euros. És la primera dona que s’emporta aquest guardó, per cert. I ho fa després de guanyar el Premi Internacional de Novel·la Gràfica Fnac-Salamandra Graphic i després de ser reconeguda com a autora revelació nacional al Saló del Còmic de Barcelona.

L’obra guanyadora és “Estamos todas bien”, una novel·la gràfica que reivindica la memòria de les seves àvies. Escoltar i testimoniar les seves vides l’hi va servir per entendre com se’ls van imposar uns rols i com les mancances que van patir les ha fet ser tal com són.

Ha estat premiada per “rescatar, a partir d’una història familiar, la veu d’una generació silenciada”. També per “la innovació i la frescor de la posada en escena gràfica, a més de l’habilitat per integrar recursos del còmic i d’altres mitjans.”

Aquest llibre és un petit homenatge cap a les dones de la generació de les seves àvies. Les seves anècdotes, idees, en definitiva el seu món, hi són presents.

Bona setmana
-Publicitat-