L’aprenentatge és el procés psicològic a través del qual es modifiquen i adquireixen habilitats, destreses, coneixements, conductes o valors com a resultat de l’estudi, l’experiència, la instrucció, el raonament i l’observació (Viquipèdia). És vital per als éssers humans, perquè ens permet adaptar-nos física i intel·lectualment a l’entorn en el que vivim.

En un món canviant com el nostre, ens cal un aprenentatge constant. Si ens centrem en el tema professional, tothom té clar que el concepte d’una feina per a tota la vida fa temps que s’ha acabat. El professional del segle XXI, diu la psicòloga Àngeles Paredes, ha de ser una persona que tingui competències com la tolerància al risc, al fracàs i a la incertesa constant; capacitat de mobilitat; autonomia; productivitat; saber treballar la marca personal; dominar la tecnologia; treballar orientat a projectes; i ser curiosa.

La formació contínua és doncs imprescindible. Els MOOC (Massive Online Open Course) donen resposta a aquesta demanda de formació actual. Són cursos universitaris, de disciplines molt diverses, que s’ofereixen a través d’internet segons un principi d’educació oberta i massiva i tenen com a base la filosofia de la democratització del coneixement.

Les dues plataformes més conegudes on pots trobar aquests cursos són EDx i Coursera. Però també en pots trobar a Miriada X (en castellà), Future Learn o Uned Abierta. Et convidem a passejar-t’hi per trobar cursos del teu interès. Recordem que l’aprenentatge és òptim quan hi ha motivació.

Bona setmana!
-Publicitat-