Astaná, capital  de Kazajistán, és la segona ciutat més freda del món, després d’Ulan Bator (capital de Mongòlia), amb hiverns excepcionalment freds que poden arribar als 50 graus sota zero.

Quan el riu Ishim es congela, els pescadors kazakhs obren forats al gel amb l’esperança de capturar peixos. És una tradició que ve de lluny, de quan Astana era un petit poble agrícola, abans de que es convertís en la ciutat futurista actual, construïda essencialment des de zero als anys noranta, quan el país va començar a beneficiar-se de l’explotació de les seves reserves de petroli. Els pescadors es protegeixen amb peces de plàstic recuperades que els permeten mantenir una temperatura menys extrema gràcies a l’escalfor que genera el propi alè.

Aquests petits refugis improvisats van cridar l’atenció del fotògraf Aleksey Kondratyev, (Bishkek, Kyrgyzstan, 1993) que es va interessar per examinar les formes estètiques que aquests revestiments de plàstic creaven. Com si fossin escultures involuntàries. El resultat és la sèrie Ice fishers.

Bona setmana!

 

Crèdit fotografia: Ice Fishers © Aleksey Kondratyev
-Publicitat-