L’univers que no veiem. Laboratori subterrani de Canfranc

0
laboratori subterrani canfranc

Dimecres 28  novembre de 2018
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

L’univers que no veiem. Laboratori subterrani de Canfranc

A càrrec de Carlos Peña

S’exposarà la història del laboratori i el tipus de física que es fa en ell, com la detecció de col·lisions amb un àtom de neutrins provinents del cosmos o amb partícules de la invisible matèria fosca. També es descriuran a grans trets els experiments que s’estan instal·lant en l’actualitat o altres iniciatives que estan previstes engegar a curt i mig termini.

Carlos Peña Garay és llicenciat en química, física i doctor en física per la Universitat de València. Actualment és director del Consorci Laboratori Subterrani de Canfranc, en el departament de Teoria, Bioinformática i Computació. Ha contribuït a comprendre les propietats dels neutrins i la matèria fosca en cosmologia amb la cerca de possibles observacions que conduirien al descobriment dels neutrins menys energètics de l’Univers.

-Publicitat-