RealFake

0
real fake

Divendres 9 de novembre de 2018
Estruch. Sant Isidre, 140
20.30h
Entrada lliure

RealFake és una reflexió sobre la manipulació mediàtica-informativa actual: la realitat versus la ficció (artifici).

Els llenguatges performatius i audiovisuals són la base d’aquest projecte interdisciplinari que reflexiona sobre la manipulació mediàtica-informativa actual.

Aquest projecte neix en 2016 a partir d’una idea original d’Andrea Kunkl i la col·laboració de Raffaella Menchetti: dur a terme un fals documental. Aquesta “fake interview” consistia a entrevistar amb informació falsa a la gent del carrer (Milan i Roma). Així doncs, van entrevistar a vianants de diversa edat i classe social sobre temàtiques actuals prèviament manipulades, per veure les respostes, reaccions i opinions d’aquestes persones escollides aleatòriament per evitar possibles biaixos generacionals, socials o de gènere. El fet d’entrevistar amb un micròfon i una càmera donava completa legitimitat a la informació falsa (fins i tot informació completament absurda) que estaven difonent.

Després d’aquest estudi, Raffaella Menchetti i Clara Cirera amb Sara Serrano decideixen continuar amb aquesta recerca i reflexió sobre el “artifici de la realitat”. A través de residències d’indagació performativa i participativa es crearà un dispositiu teatral-performatiu.

-Publicitat-