A l’hivern, cadascú busca la millor manera d’escalfar-se. Els macacos japonesos del parc de Jigokudani (Nagano) es passen l’època més freda de l’any dins l’aigua. La raó és ben senzilla. Les aigües termals naturals es troben a més de 35 graus mentre que la temperatura exterior està per sota del punt de congelació.

Els banys termals no només els protegeixen i reconforten sinó que a més a més milloren el seu estat d’ànim i tenen un efecte reductor de l’estrés causat per les baixes temperatures. Ho explica un estudi realitzat per la investigadora Rafaela Takeshita, publicat a la revista Primates, on també es revela que la seva capacitat reproductiva es veu afavorida.

Els macacos japonesos són un reclam turístic. Milers de turistes es passegen pel parc de Jigokudani per observar-los i fer fotografies que després penjaran a les xarxes socials. Però sembla que això, a ells, tampoc els estressa.

Bona setmana!
-Publicitat-