La nostra societat capitalista és molt difícil de desmantellar. Perquè està incrustrada a fons fins els porus més petits. Perquè està formada per una xarxa immensa de nodes que en depenen, perquè la seva estructura està construïda de tal manera que intentar modificar-la implica carregar-s’ho tot.

Les solucions, a partir d’aquí, passen per petites accions creatives que potser no arreglen el problema de fons, que potser són alhora aliment del sistema, però que almenys serveixen de calmants i, sobretot, generen consciència i ens fan pensar que altres maneres són possibles.

Cada any un terç del menjar produït a nivell mundial es tira literalment a la basura, L’app Too good to go permet que restaurants i supermercats venguin el seu excés de menjar a preus reduïts, en comptes de tirar-lo.

L’empresa Ecoalf recicla ampolles de plàstic, neumàtics, cotó, xarxes de pesca i fins i tot cafè per a fabricar peces de roba.

Deriva 360, una inciativa barcelonina, s’ha proposat fabricar productes funcionals i de disseny atractiu a partir de burilles de cigarret, un dels residus més tòxics que hi ha.

Són tres exemples concrets que ens demostren que es poden trobar solucions al gran problema dels residus. L’altra opció és no generar-ne, és clar.

Bona setmana
-Publicitat-