Erich Korngold, el nen prodigi que va seduir Hollywood

0
Erich Korngold

Dimarts 19 de gener 2019
Auditori Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18 – Sabadell
19.30 h
Entrada lliure

Erich Korngold, el nen prodigi que va seduir Hollywood

A càrrec de: Elio Ronco

Aclamat com a geni de la música per gegants com Mahler o Strauss, Korngold va triomfar a Viena de ben jove, aconseguint el seu major èxit als 19 anys amb l’estrena de l’òpera La ciutat morta. Amb l’arribada de Hitler al poder Korngold marxa als Estats Units, on comença una fulgurant carrera a Hollywood: 23 bandes sonores (reconegudes amb dos Oscars) que redefinirien el gènere i que deixarien emprempta en clàssics com Star Wars. Malgrat aquest èxit, Korngold intenta tornar a escriure per als teatres i les sales de concerts, però les seves obres ja no són ben rebudes, i no serà fins la dècada dels setanta, amb el compositor ja mort, que es tornaran a apreciar.

Escoltarem fragments de les seves bandes sonores i analitzarem la influència que han tingut en compositors com John Williams. Escoltarem també fragments de les seves òperes, el concert per violí (que es podrà escoltar al febrer a l’Auditori de Barcelona) i comentarem les seves Songs of the Clown, amb textos de Shakesperare i que podrem escoltar a Sabadell en el recital que el 22 de febrer ens oferiran l’Enric Martínez-Castignani i l’Albert Guinovart, dins del Cicle de Cambra de Joventuts Musicals de Sabadell.

Organitza: Joventuts Musicals de Sabadell i Fundació Bosch i Cardellach

 

-Publicitat-