Ouaga Girls. El documental del mes

0
ouaga girls el documental del mes

Dimecres 20 de febrer 2019
Cinemes Imperial
18.00 h
Entrada lliure

Ouaga Girls. El documental del mes

Suècia, Burkina Faso, França, Qatar (2017). 83 minuts.
VO en francès i mossi subtitulat en català.

La història

A la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, un grup de noies joves estudien en una escola per convertir-se en mecànics de cotxes. Entre martells i claus angleses, comparteixen rialles, germanor i amistat. Els seus somnis i desitjos es barregen amb els valors d’un país i amb l’opinió de la societat que les envolta sobre com ha de ser suposadament una dona.

En un país amb un atur juvenil del 52% i amb un trist passat, trobar feina s’ha convertit en una de les grans preocupacions dels adolescents i els joves. Una inspiradora història sobre les eleccions que es prenen a la vida i l’esforç que suposa trobar el propi camí entre les opinions, pors i expectatives dels altres.

Les vides d’aquestes noies en el moment crucial en què acaben els estudis ens acosten a la inevitable i difícil transició universal de l’adolescència a la vida adulta. Una descripció poètica del que significa ser una noia jove avui a Burkina Faso.

La directora

Theresa Traore Dahlberg, nascuda l’any 1983, criada entre l’illa sueca d’Öland i Burkina Faso, viu actualment a Estocolm. Després d’uns anys a Nova York treballant com a assistent de directors, fotògrafs i directors de producció, va estudiar producció cinematogràfica a la New School de Nova York i després, a l’Acadèmia d’Arts Dramàtiques d’Estocolm. El seu curtmetratge de graduació, Taxi Sister, que segueix a la taxista Boury a Dakar, va rebre elogis internacionals i ha estat projectada en festivals de tot el món. Durant els últims anys, Theresa Traore ha dirigit i produït diversos projectes de ficció i no-ficció, entre els quals destaca una sèrie per a la televisió pública de Suècia, titulada Two Travelling. A més, ha participat en diferents projectes a mig camí entre el cinema, l’art i el documental en l’àmbit internacional (Nova York, Haití i Burkina Faso). Actualment està cursant el Màster de Belles Arts al The Royal Institute of Art a Suècia. Ouaga Girls és el seu primer llargmetratge.

Premis i festivals

Premi Millor Documental del Jurat Jove. Beldocs – Sèrbia, 2018

Premi Espoir. Festival Filministes – Canadà, 2018
Premi CREDIF. Carthage FilM Festival – Tunísia, 2017
Premi Estocolm de la revista Nöjesguiden – Suècia, 2017
Secció Best of Fests. IDFA – Països Baixos, 2017
Secció Oficial. DocsBarcelona – Espanya, 2018
Secció Grand Angle. Visions du Réel, Nyon – Suïssa, 2017
Nominació Premi Dragon a Millor Documental Nòrdic. Göteborg Film Festival – Suècia, 2017
Nominació a Millor Documental. Tempo Documentary Festival – Suècia, 2017
Fespaco – Burkina Faso, 2017
Fidadoc – Marroc, 2017

Fitxa tècnica

Direcció: Theresa Traore Dahlberg
Protagonistes: Bintou Konate, Chantale Nissougou, Mouniratou Sedogo, Catherine Nea, Dina Tapsoba, Marthe Ouedraogo, Rose Kientega, Adissa Balboné i Nathalie Yanogho
Producció: David Herdies (Momento Film)
Coproducció: Estelle Robin You, Saïdou Richard Traore
Fotografia: Iga Mikler i Sophie Winquist
Edició: Alexandra Strauss i Margareta Lagerqvist
Banda sonora: Christoffer Roth, Seydou Richard Traore i Jenny Wilson
Color: Hector Mora
Edició de so: Christian Holm i Anders Kwarnmark
Mescla: Erik Bjerknes
Postproducció: Niclas Merits

Organitza: Aula d’extensió universitària de Sabadell per a la gent gran.

-Publicitat-