Rèquiem pels pianos

0
rèquiem pels pianos

Les fotografies de llocs abandonats provoquen fascinació. A qui les mira i a qui les realitza. De fet, és una pràctica fotogràfica molt comú que fins i tot té nom. És coneguda com a urbex (urban exploration) i inclou l’exploració no només de zones abandonades sinó també industrials i allunyades dels nuclis urbans. Tot amb una norma clara: pots fotografiar però no pots tocar res.

El que no és tan habitual és cercar pianos abandonats. El fotògraf francès Romain Thiery va encetar l’any 2014 la sèrie “Requiem pour pianos” i des d’aleshores ha estat a 150 llocs diferents i ha fotografiat més de 60 pianos.

Espectaculars fotografies d’hospitals, mansions, vil·les, palaus, teatres… de països com França, Espanya, Itàlia, Bèlgica, Polònia, Bulgària o Rumania. Tots ells llocs abandonats on apareix un piano al seu interior.

I Thiery es pregunta per què aquest instrument evoca tal nostàlgia i emocions.

Bona setmana
-Publicitat-