Bobbi Jene. Documental del mes

0
bobbi jene

Dimecres 20 de març de 2019
Cinemes Imperial. Plaça de l’Imperial, 4
18.00 h
Entrada lliure

Bobbi Jene. Documental del mes

La sorprenent història de la prestigiosa ballarina Bobbi Jene Smith que pren la decisió d’iniciar el seu camí en solitari com a artista, deixant enrere la seva vida tal com la coneixia. La directora danesa Elvira Lind, explora les profunditats d’una artista que no ha sentit mai por de mostrar la seva vulnerabilitat i que, a la vegada, es manté forta i independent davant dels reptes que es planteja.

Una pel·lícula que va guanyar tres premis a l’última edició del Tribeca Film Festival, entre ells, el de Millor Documental i que s’estrena a Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes.

Bobbi Jene Smith és una ballarina americana de renom que ha crescut com a professional a Israel, dins de la companya de dansa Batsheva que lidera el carismàtic coreògraf Ohad Naharin, creador del mètode “Gaga”. Després de 10 anys d’èxit i fama, la prestigiosa ballarina pren la difícil decisió de tornar als Estats Units, per iniciar així una nova fase de la seva carrera professional i treballar de forma independent.

“El meu cos és com un recipient; una càpsula del temps on hi guardo tot el meu amor, esperances, fatigues, tristesa, plaer, pors i daltabaixos. Aquesta pel·lícula és com un cos que tot el que guarda es transforma en un ball.” Bobbi Jene esdevindrà un referent de la dansa contemporània, que portarà un pas més enllà l’estil “Gaga” del seu antic professor i s’exposarà davant de la crítica amb una obra que suposarà per a ella un gran salt al buit.

Bobbi Jene és una història d’art, ambició, relacions a distància i la lluita per trobar un estil propi. El retrat íntim d’una ballarina que pretén assolir el clímax de la seva creativitat. Una pel·lícula que explora les profunditats de l’ànima d’una artista amb una sensibilitat excepcional. Serà capaç de deixar enrere la seva vida per crear la seva gran obra?

Fitxa Tècnica

Dinamarca, Suècia (2017). 94 minuts. V.O. en anglès subtitulat en català.

Direcció: Elvira Lind
Producció: Julie Leerskov, Sara Stockmann
Coproducció: Mathilde Dedye
Fotografia: Elvira Lind
Edició: Adam Nielsen
Música: Uno Helmersson
So: Martin Sandström
Distribució: DocsBarcelona Distribution

 

Premis i Festivals

Premi a Millor Documental, Millor Edició i Millor Fotografia. Tribeca Film Festival. EUA, 2017
Premi del Jurat Jove. CinéDOC-Tblisi – Geòrgia, 2018
2n Premi. DokuBaku IDFF – Azerbaidjan, 2018
Secció Oficial. DocsBarcelona – Espanya, 2018
Melbourne IFF – Austràlia, 2017
DocAviv – Israel, 2017
HotDocs – Canadà, 2017
Secció Grand Angle. Visions de Réel – Suïssa, 2017

La Directora

Nascuda l’any 1981 a Copenhaguen, Elvira Lind es va graduar l’any 2006 a la CityVarsity School of Media and Creative Arts a Ciutat del Cap. És especialitzada en cinema documental, i s’ha passat els últims 10 anys treballant en tots els àmbits de la producció en projectes internacionals. L’any 2014 va estrenar el seu primer llargmetratge documental, Songs for Alexis, que es va estrenar a IDFA, Doc New York i CPH: DOX, entre altres festivals. Bobbi Jene és la seva segona pel·lícula documental.

Organitza: Aula d’extensió universitària per a la gent gran

-Publicitat-