“A l’Índia hi ha una cosa pitjor que ésser pobre. I és néixer dona”. Ho diu Sampat Pal Devi, la fundadora de Gulabi Gang, una organització del districte de Banda, a Uttar Pradesh, que va néixer d’una necessitat, la de lluitar contra la violència masclista. I ho fan enfrontant-se directament als marits i als funcionaris corruptes.

Se les coneix com Les guerreres del Sari. Vesteixen amb un sari de color rosa i porten un lathi (bastó de bambú) com a arma. “Només el portem per fer-nos respectar diu Sampat, la veritable arma és que estem juntes. I quan les dones lluiten juntes són més fortes”.

Utilitzen el bastó per protegir-se, per amenaçar, per assenyalar, mentre intenten convèncer els agressors de que canvïin d’actitud envers les dones. Si continuen comportant-se de forma violenta, elles responen amb els lathis.

Van començar 25 i ja són més de 400.000. Dones analfabetes, de les castes més baixes, viudes, totes elles maltractades. Gulab Gang acull les dones que fugen, i fa una tasca d’empoderament de la dona.

Bona setmana

 

(la fotografia pertany a la campanya Abused Goddesses realitzada per l’agència índia Taproot)

-Publicitat-