Després de cinc expedicions a l’Àrtic, el fotògraf Fernando Moleres ens mostra la bellesa i la fragilitat d’aquesta zona en una sèrie narrativa sobre Islàndia i Groenlàndia, dos dels llocs més vulnerables als efectes del canvi climàtic.

L’objectiu és capturar la màgia d’aquests paratges inhòspits i desoladors i deixar testimoni de la transformació mediambiental que estan experimentant aquestes zones del planeta a causa de l’escalfament global. Imatges de paisatges d’un blanc infinit es contraposen amb fotografies de fenòmens migratoris, contaminació i devastació d’un lloc on la temperatura creix el doble de ràpid que a la resta del planeta.

Paral·lelament, l’Institute of Landscape and Urban Studies de Zurich va presentar un treball amb el mateix títol, on van gravar diferents sons provocats pel desglaç. Fer l’exercici d’escoltar aquests àudios mentre mirem les imatges és impressionant.

Bona setmana!

melting landscapes
Melting Landscapes. Fernando Moleres. Mercat de la Florida de l’Hospitalet. Del 4 d’abril a l’11 de maig
Melting landscapes. Fernando Moleres
-Publicitat-