Pablo und Destruktion

0
pablo und destruktion

Divendres 22 de març 2019
Sala Balboa. Marià Fortuny, 13
23.00 h
Entrades: 5€

Pablo und Destruktion

Pablo Und Destruktion té una pròtesi de titani, nou cargols clavats de banda a banda en el seu braç que quan canvia el temps li provoquen serioses incomoditats. És una persona oberta i xerraire, agafa confiances ràpid i s’enfada molt quan algú falta a la veritat. Li agrada l’amistat, la llibertat i el bon temps. No li agrada la injustícia, la maldat, ni els nens malcriats. Habitualment es dedica a desencallar pous negres a la ‘Comarca de la Sidra’, a Astúries, però de tant en tant també li dóna a la música i al vers “.

Així es presentava el cantant asturià Pablo G. Díaz, quan irrompia a l’escena nacional el 2012. En els seus quatre discos d’estudi publicats fins a la data, Pablo Und Destruktion s’ha acostat a la cançó asturiana i folk d’autor amb una cadència misteriosa i psicodèlica. Les seves cançons són cerimònies amb vida pròpia, cants íntims carregats
de sensacions i pesars extàtics.

Convertit en una mena de crooner visceral, tan aviat apunta a Nick Cave com a Paco Ibáñez, donant en el clau a força de tones d’intensitat, personalitat i unes lletres que saben buscar l’universal en el popular, i treure la bellesa de la violència (i la violència de la bellesa). Aquestes lletres són les que li han servit per combinar la música amb el teatre, protagonitzant CINEMA, l’última obra “La Tristura”, una de les companyies joves de teatre contemporani més respectades, i escrivint i codirigint dos projectes escènics: “Les Mans d’Orlac” i “Per tot el foc”.

-Publicitat-