Duet de violins a l’Acadèmia Belles Arts

0
duet violins belles arts sabadell

Dijous 12 de març de 2020
Acadèmia de Belles Arts. Passeig Manresa, 22
19.00 h
Entrades: 7 €

Duet de violints. Concert de Irene Serrahima i Núria Martín
Núria Martín

Estudis d’ interpretació de la música clàssica i contemporània a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) sota el mestratge de Vera Martínez Mehner i els membres del Quartet Casals, que li transmetran la sensibilitat pel repertori cambrístic més exigent. Aquest mateix interès per la interacció entre un nombre reduït de músics la dur a fermar part de petits conjunts de música clàssica amb els que guanya diversos premis d’àmbit regional. A la mateixa ESMUC, comença a formar-se en la música moderna a l’hora que fa també les seves primeres incursions en l’esfera del flamenc participant en activitats i conjunts d’aquest departament.

Paral·lelament rep una formació orquestral de primer nivell a la JONC i posteriorment a la JONDE i ocasionalment a la Orquestra de Cambra de Granollers. En acabar els estudis superiors, marxa a Alemanya per perfeccionar musicalitat i tècnica amb Fr. Maria Egelhoff, qui serà la seva professora durant dos anys a la Musikhochschule de Lübeck.

Irene Serrahima 

Neix a Barcelona l’any 1991. Comença a tocar el violí amb cinc anys sota la tutela de Pablo
Cortés, autor del mètode El Nícolo. L’any 2013 obté el títol de grau superior al Conservatori
Superior de Sevilla i el 2015 el títol de Màster d’ Estudis Avançats de l’Interpretació de Música Clàssica i Contemporània a la ESMUC.

Des de l’any 2006 ha participat en nombrosos concerts de música clàssica, antiga i
contemporània amb formacions orquestrals i de cambra com la JONDE i l’OFJ, incloent la integral de les simfonies de Beethoven dirigida per Jesús López Cobos al Auditorio Nacional (2013) i una gira per França i Romania sota la direcció de Dennis Russell Davies (2014). Des de la seva fundació l’any 2017 forma part de la Ostrava New Orchestra, una formació txeca enfocada al repertori contemporani i experimental amb la qual ha realitzat diverses estrenes mundials, com per exemple l’òpera microtonal Thy Kingdom Come d’Alois Hába. L’últim projecte va ser un monografic de Xenakis a Praga (2019).

Des de setembre del 2019 col.labora amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i amb l’Orquestra
Simfònica de Sant Cugat.

-Publicitat-