La Yanela plora mentre ella i la seva mare, són detingudes a McAllen, Texas, per oficials fronterers nord-americans. És el 12 de juny de 2018.

La Sandra Sánchez va explicar havia viatjat amb la seva filla durant prop d’un mes a través d’Amèrica Central i Mèxic fins arribar als EEUU per demanar asil.

L’Administració de Trump havia anunciat una política de “tolerància zero” a la frontera sota la qual els immigrants capturats als Estats Units podrien ser processats penalment. Com a resultat, molts pares detinguts van ser separats dels seus fills, sovint enviats a diferents centres de detenció. Després de la publicació d’aquesta fotografia a tot el món, l’oficina de Duanes i Protecció Fronterera dels Estats Units va confirmar que la Yanela i la seva mare no es trobaven entre el gran nombre de famílies que havien estat separades per funcionaris nord-americans. No obstant això, la protesta pública va provocar que el president Donald Trump revertís aquesta pràctica tan controvertida el 20 de juny.

Crying girl on the border de John Moore és la fotografia guanyadora del World Press Photo 2019 que es podrà veure a Barcelona a partir del 27 d’abril.

Bona setmana!
-Publicitat-