Feliu Formosa: traductor, poeta i home de teatre

0
sabadell a Feliu Formosa

Dilluns 15 d’abril a divendres 10 de maig 2019
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 127
Entrada lliure

Feliu Formosa: traductor, poeta i home de teatre

Feliu Formosa és un nom de referència en diversos àmbits literaris i culturals. Té una vinculació especial amb la ciutat d’Igualada, on viu des de fa uns anys. Aquesta exposició pretén ser una pinzellada del seu recorregut literari i vital.

Feliu Formosa (Sabadell, 1934), llicenciat en Filosofia i Lletres, és traductor, home de teatre -ha fet de director, actor, autor i professor durant 25 anys a l’Institut del Teatre de Terrassa)-, dietarista i poeta. Ha traduït més de 100 llibres, ha escrit 12 llibres de poesia i 5 dietaris.

Ha guanyat, entre altres, el Premi Carles Riba de Poesia (1972), el Premi Estatal a l’Obra d’un Traductor (1994), el Premi Butaca honorífica a tota una vida dedicada al teatre (2005), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2005) i el Premi Nacional de Teatre (2007). Té la Creu de Sant Jordi (1988) i la Medalla de la Ciutat de Sabadell al Mèrit Cultural (2012).

Organitza: Biblioteca Central d’Igualada

-Publicitat-