Ida Vitale, poeta uruguaiana guardonada amb el Premi Cervantes 2018.  afirma somrient, als seus 95 anys, que “l’humor és essencial per a sobreviure”. I no es refereix als acudits, sinó a que “l’humor es reflecteix en una actitud de tolerància que ha de començar per un mateix”.

L’humor, com la poesia, és exclusiu de l’ésser humà. “No hi ha comicitat fora d’allò pròpiament humà” afirma Henri Bergson. I curiosament, és incompatible amb qualsevol altra emoció. “La comicitat exigeix, per tenir tot el seu efecte, una mena d’anestèsia momentània del cor, ja que es dirigeix ​​a la intel·ligència pura”.

Alhora, l’humor té un caràcter social, no només perquè acostuma a ser quelcom compartit, sinó perquè també sorgeix d’una societat determinada.

L’humor també és alliberador. Està demostrat que riure amb freqüència millorar la qualitat de vida.

Bona setmana i bon sentit de l’humor
-Publicitat-