Namrud, documental del mes

0
Namrud cinema sabadell

Dimecres 17 d’abril de 2019
Cinemes Imperial
18.00 h
Entrada lliure

Namrud

Àustria (2017). 94 minuts.
VO en àrab, anglès i hebreu subtitulat en català.

:: La història

Jowan Safadi és un famós i controvertit músic palestí-israelià. Les seves lletres i cançons són plenes de denúncia sobre la situació al territori. Investigat per “incitació al terrorisme” i arrestat en alguna ocasió, s’haurà de fer càrrec del seu fill adolescent i això l’obligarà a afrontar responsabilitats paternals mentre continua lluitant pels seus ideals.

Amb la seva banda Fish Samak, escriu cançons de crítica social i que parlen de política i, a poc a poc, s’ha guanyat una gran comunitat de fans al món àrab. Jowan no té por a expressar l’opinió ni a tractar temes tabú, fet que li ha portat problemes més d’una vegada. Mentrestant, també haurà d’afrontar els reptes que comporta la seva nova paternitat en solitari.

Decidit, no deixarà de lluitar a través del seu art per un lloc on viure en pau, on ell, el seu fill i la seva gent, puguin sentir-se segurs i amb possibilitats de prosperar. Namrud, nom que fa al·lusió al personatge bíblic que va construir la Torre de Babel, és la història d’un esperit lliure que viu al bell mig d’un dels conflictes polítics i territorials més antics i complexos del món.

:: El director

Fernando Romero Forsthuber va néixer a Sevilla. Als 17 anys es va traslladar a Viena i aviat va començar a treballar en la indústria cinematogràfica. Dos anys més tard, va fer el seu primer viatge a Israel, on va treballar amb músics palestins com a director i productor de vídeos musicals. A Àustria va establir una bona reputació en el camp dels videoclips i la publicitat. En els últims anys, Fernando també ha treballat realitzant reportatges, especialment a Síria, per a televisions com ara l’austríaca ORF. Namrud és el seu primer llargmetratge documental.

:: Premis i festivals

Premi Millor Documental. FrontDoc – Itàlia, 2018
Secció Oficial. DocsBarcelona – Espanya, 2018
DocsBarcelona Valparaíso – Xile, 2018
DOK Leipzig – Alemanya, 2017
Haifa Independent FF – Israel, 2018
CinéDOC-Tbilisi FF – Geòrgia, 2018
DOK.fest Munich – Alemanya, 2018
DokuBaku – Azebaidjan, 2018
Crossing Europe FF – Àustria, 2018
Ethnocineca FF – Àustria, 2018
Festival Internacional de Cine Político – Argentina, 2018
Festival Internacional de Cine por los Derechos Humanos – Colòmbia, 2018
WOMEX – Espanya, 2018
International Festival of Mediterranean Documentary and Reportage – França, 2018
Fünf Seen Filmfestival – Alemanya, 2018
NAFA Ethnographic FF – Dinamarca, 2018
Arab Film Festival – Dinamarca, 2018
Cinemed Festival – França, 2018
DUHOK – Iraq, 2018
Frontdoc – Itàlia, 2018

:: Fitxa tècnica

Direcció: Fernando Romero Forsthuber
Producció: Jürgen Karasek, Filip Antoni Malinowski
Guió: Ari Yehudit Richter, Jürgen Karasek
Fotografia: Jakob Fuhr, Martin Putz, Falko Lachmund i Rabia Salfiti
Edició: Wolfgang Auer
Música: Jowan Safadi
So: Feras Shehadeh

-Publicitat-