L’any 2000, el Javier Pérez Silva ja ho anunciava al seu llibre “La televisión ha muerto”. I no es referia a l’aparell en si, sinó a la forma de fer i mirar la televisió. I explicava la transformació dels mitjans audiovisuals a partir de la digitalització i la fi de la tecnologia analògica.

Amb tot aquest temps s’ha confirmat allò de que l’espectador decideix què vol veure i quan. I s’ha comprovat que ho pot fer des de qualsevol dispositiu connectat a internet.

Les plataformes de continguts en streaming no paren de créixer. Netflix, HBO, Filmin, Amazon Video, Sky, Disney, Apple.

Als EEUU fa temps que es té la idea de que la televisió gratuïta és dolenta i que els continguts de qualitat tenen un preu. A Espanya, una de cada tres llars amb accés a internet ja utilitza plataformes digitals de pagament per veure continguts audiovisuals online (segons l’últim estudi realitzat el darrer mes de novembre per la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC).

Un altre dels efectes d’aquestes plataformes de pagament és que la pirateria es va quedant enrere. D’altra banda, la gran aposta d’aquestes empreses és la producció de contingut propi. El Mitch Lowe, cofundador de Netflix ho confirma: “el contingut local funciona. No hi ha dubte que la majoria d’usuaris sent més properes les històries creades al seu país”.

Bona setmana i bons continguts!

-Publicitat-