Del clàssic al romàntic. Quartet Calders

0
Quartet Calders

Diumenge 19 de maig 2019
Cava Urpí. Sant Maties, 5
18.30 h
Entrades: 12 € compra online / Club Week& 15% dte (info@uiu.cat)

Quartet Calders. Del clàssic al romàntic.

Quartets de corda de Mozart, Haydn i Mendelssohn.

El Quartet Calders, format per Maria J. Garcia, Marta Guillén, Pau Vall i Miquel Felip, ens ofereix un viatge a través dels estils que han indagat més en aquesta formació.

Sortirem de casa amb el Divertimento en Fa major de Mozart. En aquesta obra llueixen les formes clàssiques, el característic timbre transparent i cristal·lí a través del qual es pot escoltar l’essència de l’estil.

Seguirem amb el quartet n. 2 de l’opus 76 de Haydn, popularment conegut com el quartet de les “quintes”. Malgrat que aquesta obra formi part del període clàssic, el pare de la forma sonata comença a explorar cap a sonoritats més denses i dramàtiques. Desafia la quadratura formal escrivint frases que trenquen amb la simetria clàssica, assentant així, part de les bases que permetrien el naixement del romanticisme.

Culminarem aquest periple amb el quartet n. 2 opus 13 de Mendelssohn. No ha estat un fet arbitrari que aquesta obra es convertís en una de les més preuades per a la formació. És un crit a l’apassionament per la vida, combina la calma i placidesa expectant dels seus adagios amb l’expressivitat més melòdica. Les frustracions controlades que exploten en l’èxtasi més sublim conformen l’aire romàntic que tancarà aquest tríptic.

-Publicitat-