“La nostra societat té tot tipus d’expectatives de nosaltres en funció del nostre gènere” diu la fotògrafa Pixy Liao.  A la sèrie Experimental relationship es proposa trencar amb el patró inherent a les relacions (en el seu cas heterosexual) per donar cabuda a noves formes d’equiibris, invertint els rols de gènere que es donen per suposats.

I què inclou el gènere? Doncs un munt de coses que són fruit d’un procés de construcció social. Com els trets de personalitat, les actituds, les emocions, els interessos, els valors, les conductes, …

Des d’aquell “és nen!” o “és nena!” inicial, cauen sobre nosaltres, sense que puguem ni imaginar-ho, unes expectatives de gènere que marcaran tota la nostra vida. Són totes aquelles coses que s’esperen de nosaltres pel sol fet de ser homes o dones. Per posar un exemple. Dels homes s’espera que siguin rígids, poc emocionals, durs, virils, analítics,… i de les dones que siguin sensibles, emocionals, conciliadores i amb millors habilitats per a la criança dels fills o les tasques domèstiques.

Com seriem si no hi ha hagués cap expectativa de gènere? De ben segur, molt més lliures.

Bona setmana

(foto: You don’t have to be a boy to be my boyfriend. Pixy Liao)

-Publicitat-