La naturalesa cura

0
naturalesa retir salut

Les ciutats ens causen tensió i ens fan emmalaltir. El soroll, la contaminació, els cotxes, el moviment constant,.. ens provoquen malestar. Viure a les ciutats no és saludable. Ho sabem. Per això, tan sovint com podem ens escapem a la natura, en un intent de recuperar el nostre equilibri emocional i físic.

La major part de les malalties que afecten l’home modern són degudes a la manca de contacte amb la natura, diu el doctor Miquel Masgrau. La salut és estar en harmonia amb l’entorn natural. El que realment sana és la sintonia dels nostres ritmes vitals amb els de la natura.

Tenint en compte això, els dos hospitals més grans de Noruega han construït dos retirs a l’aire lliure, enmig del bosc i al costat del riu, coneguts com friluftssykehuset. Es tracta de refugis de fusta dissenyats per la firma d’arquitectura Snøhetta, que s’adapten a l’entorn natural.

Promocionen un respir físic i psicològic a aquells malalts que estan sotmesos a tractaments estrictes i a l’aïllament que implica l’hospitalització a llarg plaç. L’objectiu és que els pacients i els seus familiars puguin beneficiar-se de les qualitats terapèutiques de la naturalesa. Perquè viure en contacte amb la natura és curatiu.

Bona setmana.
-Publicitat-