Love me not i Ray & Liz. D’A Film Festival al Cineclub

0
Love me not Ray & Liz D'A Film Festival Cinema

Dijous 23 de maig del 2019
Cineclub Sabadell. Plaça de l’Imperial
Entrada: 6 € / Club Week&: 5 €

Dues pel·lícules del festival de cinema D’A 2019 arriben a Sabadell.

Love me not (2019) de Lluís Miñarro

Durada: 86 minuts
Sessió: 20.00 h

Sinopsi:
Un poderós exèrcit internacional assigna a un regiment sencer la tasca de custodiar a un misteriós home, reclòs en una presó de màxima seguretat enmig del desert. Quan la soldat Salomé, filla del Comandant Antipas és assignada a vigilar al presoner, s’obsessiona amb ell fins a desencadenar terribles conseqüències per als dos.

El cinema de Lluís Miñarro segueix parlant de reis. I si a Stella Cadente (D’A 2014) va recrear la peripècia d’Amadeu de Savoia i la seva curta estada a Espanya, a Love Me Not posa en escena Herodes i la seva filla Salomé, famosa per haver aconseguit que li servissin en safata el cap de sant Joan Bautista. Però no som a l’època de l’Imperi Romà, sinó a la guerra de l’Iraq, tot i que el desert segueix sent l’escenari del desig i la passió…

Barreja de cinema polític i estètica pop, basculant entre l’obra de teatre original d’Oscar Wilde i la qüestió musulmana, aquest quart llarg de Miñarro -després de dècades de compaginar la direcció amb la producció d’algunes de les pel·lícules d’autor més importants del cinema contemporani- suposa la seva consagració definitiva com a un dels nostres cineastes més importants: ens descobreix que la Bíblia pot ser obscena, i que Oscar Wilde podria haver estat un místic, i que el sexe pot posar fi a la guerra… Un film realment subversiu.

Ray & Liz (2018) de Richard Billingham

Durada: 107 minuts
Sessió: 22.30 h

Sinopsi:
Als afores de Birmingham i en els marges de la societat, la família Billingham porta a terme rituals extrems, trencant tabús en una vida determinada per factors que escapen al seu control. Basada en les memòries del fotògraf i director Richard Billingham, la pel·lícula se centra en els seus pares Ray i Liz, la seva relació i l’impacte que van tenir en Richard i el seu germà petit Jason.

Tan tendra com brutal, l’òpera prima de Richard Billingham marca una línia de continuïtat entre la ficció cinematogràfica i la seva reconeguda tasca com a fotògraf. Coetani dels Young British Artists, l’obra visual de Billingham es distancia de la ironia postmoderna d’un Damien Hirst o d’una Sarah Lucas per com s’immergeix en els escenaris de la pròpia memòria, la d’una família disfuncional i de classe obrera de l’anomenat Black Country.

Ray & Liz reprèn aquest treball al voltant de la figura dels pares: el Ray, alcohòlic que s’alimenta de beuratges casolans, i la Liz, fumadora compulsiva, i entronca així des d’una òptica més íntima amb la llarga tradició britànica del realisme social. Rodada en 16 mm per Richard Landin (director de fotografia d’Under the Skin, entre d’altres), Ray & Liz equilibra la cruesa del cinema de Mike Leigh amb l’evocació poètica i el poder estètic del de Terence Davies.

El D’A Film Festival Barcelona

Cada primavera aquest festival ofereix un repàs exhaustiu a l’actualitat cinematogràfica mundial, oferint als espectadors la possibilitat de gaudir del millor de la cinematografia contemporània, amb una sèrie de pel·lícules de llarg recorregut internacional, èxits i premis de crítica i públic, combinades amb propostes de nous talents i cinematografies, tant internacionals com locals.

-Publicitat-