Time Trial, l’última carrera d’un ciclista redimit

0
time trial

Dimecres 15 de maig 2019
Cinemes Imperial
18.00 h
Entrada lliure

Time Trial, l’última carrera d’un ciclista redimit.  El Documental del mes. 

Cada any que passa, és un any menys del que disposa un atleta per aconseguir les seves grans metes. Per això, el final de la seva trajectòria és una lluita a contra el temps, una proba a contrarellotge. Per a un ciclista professional competir és una necessitat addictiva que desafia a tota lògica i crea un espectacle tant fascinant com dolorós. Time Trial (carrera a contrarellotge) ens apropa a les últimes carreres del ciclista britànic David Millar i segueix de prop el seu retorn al món de la competició després d’haver sigut apartat i declarat culpable en un cas de dopatge el 2004.

Deu anys després, tot i sentir-se gran, en David decideix tornar a competir per redimir els seus actes del passat i començar de nou com a ciclista net amb un objectiu: El Tour de França. Serà capaç de tornar a disputar aquesta competició tants anys després?

David Millar va comprar la seva primera bicicleta quan tenia 15 anys i als 18 se’n va anar a viure a França per poder competir al més alt nivell. Dos anys més tard, el 1997, li van oferir el seu primer contracte professional per liderar un dels equips francesos més important, el Cofidis, amb el qual va guanyar tres etapes del Tour de França, cinc de La Volta a Espanya i una del Giro d’Itàlia. Un jove prometedor i idealista que va arribar ràpidament a l’alta competició, però que va començar a dropar-se amb la droga il·legal més
estesa en el món del ciclisme, l’EPO, i per aquest motiu va rebre una dura suspensió que el va apartar durant uns anys.

Des d’aleshores, en David s’ha convertit en una potent veu dins de la lluita antidopatge, publicant alguns llibres i com a comentarista esportiu. El 2006 va decidir tornar a les carreres com a ciclista net, però abans de poder competir de nou al Tour de França haurà de superar dures proves com “La Classicissima” Milan-Sanremo amb l’equip Garmin. Aquesta situació servirà al protagonista per sincerar-se amb si mateix i amb l’espectador respecte els clarobscurs que determinen la seva biografia esportiva.

FITXA TÈCNICA TIME TRIAL

Regne Unit (2017). 82 minuts. V.O. en anglès, subtitulat en català.
Direcció: Finlay Prestell
Producció: Sonja Henrici, Finaly Prestell
Producció executiva: Iain Smith, Ian Davies, Noe Mendelle, Avril Millar, Leslie Finlay, Sylvie Richards
Cap de producció: Rebecca Day
Fotografia: Martin Radich
Edició: Kieran Gosney, Dino Jonsäter
So: CJ Mirra, Douglas Fairgrieve
Distribució: DocsBarcelona Distribution

PREMIS I FESTIVALS

Nominació a Millor Documental, IDFA – Països Baixos, 2017
Nominació a Millor Documental, BendFilm Festival – Estats Units, 2018
Nominació a Millor Documental, Cleveland IFF – Estats Units, 2018
Nominació a Millor Documental, Edimburg IFF – Regne Unit, 2018
Nominació Premio Illuminate, Sheffield IDF – Regne Unit, 2018
Nominació a Millor Documental, Sofía IFF – Bulgària, 2018
Selecció Oficial, Göteborg FF – Suècia, 2018
Selecció Oficial, SXSW – Estats Units, 2018
Selecció Oficial, CPH:DOX* – Dinamarca, 2018
Selecció Oficial, Visions du Réel – Suïssa, 2018
Selecció Oficial, Full Frame Documentary FF – Estats Units, 2018

EL DIRECTOR

Finlay Prestell és un cineasta guardonat amb un premi BAFTA i que abans havia sigut ciclista professional. Ha dirigit 6 curtmetratges premiats a festivals internacionals i també ha sigut productor d’altres. Més recentment, ha produït el llargmetratge Norfolk (2015) per la BBC Films. La seva irrupció com a cineasta va ser el 2007, amb Standing Star, un
curtmetratge on documenta la seva passió pel ciclisme.

Organitzat per l’Aula d’extensió universitaria de Sabadell per a la gent gran
-Publicitat-