“Sempre he sigut una dona d’impulsos. Així que no em va costar gaire trencar la promesa que vaig fer l’any 1994 de no tornar mai més a l’Antàrtida”.  Hi va tornar, després de 25 anys, per participar al documental “Els records del gel” i perquè necessitava “tornar a escoltar la música del gel”.  Estem parlant de la biòloga, oceanògrafa i escriptora Josefina Castellví. Una de les investigadores catalanes amb més projecció internacional.

Va arribar a l’Antàrtida per primer cop l’any 1984 acompanyada de tres científics més, liderats per Antoni Ballester. Amb molt pocs mitjans. Tan pocs que les primeres nits les van dormir en tendes de campanya proporcionades pels seus col·legues polonesos. Dos anys més tard, al mateix lloc, es va instal·lar la primera base científica española a l’Antàrtida, de la qual ella es convertiría en la primera dona directora.

El documental recull aquest viatge físic i emocional per un dels paisatges més bonics del món. Un laboratori natural amb unes condicions irreproduïbles.

Bona setmana

 

Nota: aquesta base es pot veure al CosmoCaixa de Barcelona
-Publicitat-