Aziza Brahim. 30 anys d’agermanament entre Sabadell i Sàhara

0
Aziza Brahim sabadell

Dissabte 15 de juny 2019
Jardí de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. D’en Font, 25
18.00 h
Entrada lliure

L’artista sahrauí Aziza Brahim oferirà un concert dins la commemoració dels 30 anys d’agermanament entre Sabadell i el Sàhara

La jornada comptarà amb diverses activitats on la música, les activitats familiars i les arts plàstiques seran protagonistes. Entre elles, un concert a càrrec de l’artista sahrauí Aziza Brahim, que a través de les seves cançons contribueix a transmetre arreu la situació del seu poble.

Programa

18.00h Tallers de contacontes, postals, xapes, per pintar cares o de malabars, punt d’artistes plàstics.

19.30h Concert acústic de guitarra.

21.30 h Recital d’Aziza Brahim

30 anys d’agermanament

Signat el 1989, l’agermanament entre l’Ajuntament i l’Argub (Sàhara Occidental), es va reformular al febrer de 2017 amb la voluntat de donar continuïtat a la tasca realitzada fins al moment, però alhora donar un nou impuls a la Cooperació Directa i implicant els i les habitants de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD).

Des de la seva autoproclamació el 27 febrer de 1976, la RASD ha esdevingut un estat amb reconeixement limitat. Ocupat il·legalment pel Marroc i Mauritània i annexionat completament pel Marroc el 1979, la RASD ha estat reconeguda per 84 estats i és membre de la Unió Africana. Al llarg dels anys han estat múltiples les resolucions d’organismes i les sentències de tribunals internacionals que denuncien l’ocupació i on s’avalen els drets legítims del poble sahrauí. El del Sàhara Occidental continua sent, però, un dels conflictes més antics i oblidats del món.

Amb la reformulació de l’agermanament entre Sabadell i l’Argub l’any 2017, s’ha volgut revitalitzar la cooperació, reforçant algunes línies de treball, introduint noves perspectives i focalitzant l’acció en 5 eixos concrets: cooperació sanitària, joventut, perspectiva de gènere, formació i impacte local i internacional. Tot plegat, amb l’objectiu d’augmentar la incidència i l’impacte dels projectes al Sàhara i també estimular la implicació dels i les joves de Sabadell, així com la visibilització de les persones refugiades.

-Publicitat-