Quan mirem una fotografia, fascinats per la il·lusió mimètica, segurament ni tan sols veiem les línies -rectes, corbes, obliqües- que en realitat formen la base de la composició fotogràfica. La disposició dels elements en l’espai, la relació que existeix entre ells, i amb l’entorn, formen part de l’estructura del llenguatge visual.

L’exposició La bellesa de les línies, de la col.lecció Gilman i González-Falla i que es pot veure a la Fundació Foto Colectània, ens convida a experimentar el poder de la línia fotogràfica a través de confrontacions visuals d’obres d’autors com Robert Adams, Walker Evans, Rineke Dijkstra, Man Ray, Berenice Abbott o Lee Friedlander, entre altres. Més enllà d’una temporalitat històrica o de consideracions geogràfiques, s’ha buscat la seva correspondència formal.

Se’ns convida doncs a a realitzar un viatge estètic, a experimentar la nostra pròpia relació personal i sensible amb la imatge fotogràfica.

la bellesa de les línies
Laurent Elie Badessi_Man-s Back- Horse-s Back- Camargue- France- 1994 © Laurent Elie Badessi
Lewis Hine . On The Hoist. Empire State Building, 1931
Bona setmana
-Publicitat-