La mirada és un «ull» extern que captura allò que altres no veuen, però també la visió de l’artista sobre la seva pròpia imatge i la seva pràctica artística.

L’exposició, que inclou molt material inèdit, és un passeig fotogràfic de taller en taller, un relat poètic que mostra les diverses facetes de Picasso com a autor, model, testimoni i espectador de la seva obra i de la seva vida.

L’exposició és un diàleg entre fotògrafs coneguts , desconeguts que revelen la intimitat de l’artista. Podem veure obres de fotògrafs com Brassaï, René Douglas Duncan, Herbert List, Dora Maar, Man Ray, Arnold Newman i Edward Quinn i obres pròpies on documenta el seu propi procés creatiu.

Era també fotògraf? Picasso va fotografiar i es va deixar fotografiar. La curiositat i l’avidesa creativa el van portar a experimentar amb la tècnica fotogràfica, com faria amb qualsevol altra tècnica, de fet. Era un creador d’imatges, no es podia resistir a la seducció de la càmera. Li agradava mostrar-se, posar en escena el seu personatge.

Bona setmana

 

L’exposició Picasso La mirada del fotògraf, es pot veure al Museu Picasso de Barcelona fins el 24 de setembre de 2019
-Publicitat-