La Setena de Beethoven. Orquestra Simfònica del Vallès

0
setena beethoven osv sabadell

Divendres 7 de juny 2019
Teatre La Faràndula. República, 33
20.30 h
Entrades: 26, 22 i 14 € / compra online

La Setena de Beethoven. Orquestra Simfònica del Vallès

El jove director d’orquesta portuguès, Nuno Coelho, guanyador del Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaquès 2017, dirigirà el concert que també comptarà amb Birgit Kolar com a solista del Concert per a violí de Dvorák.

Quan el comptador de simfonies de Beethoven arribà al número 7, el món va començar a ballar. El mateix compositor considerava la seva Setena Simfonia com a una de les seves millors obres. L’arquitectura èpica de la monumental peça és absolutament innovadora i el paper dominant que juguen els ritmes obsessius es combina amb sacsejades harmòniques que van a buscar el centre més pur de qui l’escolta. La forma i el contingut de la simfonia clàssica entren aquí en un territori desconegut.

Una joia de viure que compartirà espai amb una altra fita musical imprescindible: el Concert per a violí de Dvoràk, obra de gran bellesa que mereix ser reivindicada més sovint des dels escenaris. Birgit Kolar, violinista solista, ex-concertino de l’Orquestra Simfònica de Viena, serà l’encarregada de traduir la partitura de Dvorák.

Birgit Kolar, violí
Nuno Coelho, director

PROGRAMA

1a part:
Programa social A-Cordant
ANTONIN DVORÁK, Concert per violí, op. 53, B.96 en La menor

2a part:
LUDWIG VAN BEETHOVEN, Simfonia núm. 7, op. 92 en La major

ENGANXA’T A LA CLÀSSICA

Abans del concert, Albert Ferrer Flamarich, crític musical, impartirà una xerrada per introduir les claus per a gaudir encara més de la interpretació.
A l’Auditori de la Biblioteca Vapor Badia, a 2/4 de 8 del vespre

-Publicitat-