Tots els dies són nits, sonets de Shakespeare

0
joan carreras sonets Shakespeare

Dijous 6 de juny 2019
Cava Urpí. Sant Maties, 5
21.00 h
Entrades: 17 € compra online / Club Week& 15% dte (info@uiu.cat)

Tots els dies són nits, sonets de Shakespeare d’Il·lús Teatre

L’actor Joan Carreras serà el protagonista de Tots els dies són nits. Nou espectacle basat en sonets de Shakespeare de la companyia Il·lús Teatre, creat i dirigit per Jordi Fité. Carreras, que acaba de triomfar com a protagonista de La bona persona de Sezuan al Teatre Nacional de Catalunya, compartirà escenari amb la cantant i violinista Marina Prades i el pianista Mateu Peramiquel

A més de la selecció de poemes que conformaran la proposta, Fité també s’ha encarregat de la seva traducció. De fet el director sabadellenc ha traduït la totalitat dels 154 sonets de Shakespeare –2.156 versos en el seu conjunt–, com a projecte personal que atribueix, d’una banda, a “la inconsciència” i, de l’altra, a “la fascinació, admiració i amor per a aquesta figura irrepetible de la història de la Humanitat”. “A mesura que anava entrant en el projecte, m’anava fent petit en adonar-me de les dimensions del repte. Però també hi veia una oportunitat per aprendre i créixer”, explica.

Cinquena edició dels sonets

Amb el cinquè espectacle d’aquesta saga, el públic haurà tingut l’oportunitat de conèixer pràcticament tots aquests poemes publicats per primer cop l’any 1609 i convertits en uns referents de la poesia universal. “De totes formes no cal haver vingut a veure els muntatges anteriors per poder gaudir de la bellesa d’aquestes petites joies. Hem anat repetint en més d’una ocasió els que considerem millors i proposant-ne de nous en cada edició. I sempre amb la capacitat de deixar-nos amb boca oberta i el cor commogut”, conclou el director.

En aquests espectacles hi ha participat grans noms de l’escena catalana. Aina Clotet i Bernat Quintana van protagonitzar, el 2015, Mentre el món respiri; Sílvia Bel va encapçalar Shakespeare Sonnets (2016); mentre que Laura Conejero i Jordi Boixaderas van ser els caps de cartell dels espectacles I love you sou (2017) i Viuràs en el meu vers (2019). D’aquest darrer espectacle se n’ha fet una gira que ha passat per una desena de poblacions catalanes, entre les quals Barcelona. En l’apartat musical han participat en aquests espectacle músics com Miquel Tejada, Oriol Padrós, Marta Valero o Jan Fité, entre d’altres.

-Publicitat-