Sexo y família és una exposició. I és un llibre. I és fer-se preguntes. Són mil preguntes que tenen com a resposta un crit col·lectiu que parla dels silencis corrents per alliberar-los.

És també la constatació que allò que ens pensem que ens passa només a nosaltres, està succeïnt a moltes altres persones a la vegada. Que compartir-ho és visibilitzar-ho, deixar de normalitzar-ho i el primer pas per modificar-ho.

La fotògrafa Montse Mármol va començar aquest projecte als 29 anys, quan es va quedar embarassa del primer fill. Descriu la maternitat com “una de les experiències més revolucionàries que ha viscut fins ara”. Transformadora. El cos es transforma també. I moltes altres coses. De fet, la vida és canvi permanent. I això implica modificar codis antics, desfasats, obsolets. I escoltar, entendre, respectar. Però no sempre és així.  I és aleshores quan s’entra en conflicte.  Sexo y famlia parla de com el procés de ser mares ens obliga a viure la sexualitat d’una forma concreta. Dictada, imposada i artificial en la majoria de casos.

Ara la Montse Mármol, amb 39 anys, té molt clar que ens cal: “viure la nostra sexualitat com ens doni la gana. Deixar de complaure per defecte. Sentir en primera persona sense interferències heretades. Ser lliures”.

Bona setmana

-Publicitat-